Русия с масирана въздушна атака срещу Кривой Рог, ракети летят към Киев

В цяла Украйна има сирени за въздушна тревога

13.06.2023 | 07:28 Редактор: Елеонора Танева
Русия с масирана въздушна атака срещу Кривой Рог, ракети летят към Киев

Масирана нощта атака са извършили руските военни срещу Кривой Рог. "Има загинали и ранени", съобщи в Telegram губернатор на Днепропетровска област Сергий Лисак.

Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна жилищна сграда, уточни кметът на Кривой Рог - Олександър Вилкул.

Лисак публикува снимка на пететажна жилищна сграда, чиито прозорци са разбити и от някои от тях излиза дим, БТА. "Медици оказват помощ, има пострадали в изключително тежко състояние, вероятно има и хора под отломките", допълни той.

Призовават цивилните да не публикуват снимки и да не излизат от укритията. Както Москва, така и Киев отричат да атакуват цивилни обекти, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.

Рано тази сутрин в цяла Украйна се чуваха сирени за въздушно нападение, а представители на украинската армия заявиха, че силите за противовъздушна отбрана са унищожили всички руски ракети, насочени към украинската столица.

Кметът на Харков в заяви в Telegram, че руски дронове са поразили гражданска инфраструктура, но засега няма информация за жертви. 

Снимка: Telegram/ Сергей Лисак


1
1 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 10 месеца
За тази война са виновни сащ и Англия. Най-вероломните страни от цял свят. Дано всичко това, което правят да им се върне стократно. Сигнализирай за неуместен коментар