Кадиров, "железният юмрук на Путин", обича лукса - какво крие в имотите си

Бойните ботуши "Прада" на чеченския лидер са на стойност 1250 евро

09.10.2022 | 09:52 Редактор: Елеонора Танева
Кадиров,

Рамзан Кадиров е известен като верен съюзник на руския президент Владимир Путин и дори нарича самия себе си негов "пехотинец". Преди няколко десетилетия той бе предан не на Русия, а на Чечения и бе част от ислямските сепаратисти, които в началото на 90-те години на миналия век искаха независимост от СССР. След втората чеченска война обаче се отказа от тях и заедно с баща си Ахмат Кадиров премина на страната на Москва. През 2003-а година бащата стана президент на Чечения, а синът бе назначен за шеф на службите за сигурност.

Оттогава насам Рамзан Кадиров контролира милиция от проруски настроени чеченци, т.нар. "кадировци", ангажирани с неутрализирането на всички видове сепаратистки елементи. Предполага се, че тази милиция е извършила множество нарушения на правата на човека - от отвличания до изтезания и убийства. Твърди се, че Рамзан Кадиров лично е участвал в някои от престъпленията, а "кадировците" са отвличали и бизнесмени, които са изнудвали, пише DW.

През 2007 г. навършва необходимата възраст от 30 години и Путин го назначава за президент на Чечения. На поста е и до днес и управлява с железен юмрук.

Чеченският лидер е дал обещание да "изпълнява всяка военна заповед на върховния главнокомандващ на Русия Владимир Путин". Заради безупречната си лоялност Кадиров се радва на значителни свободи - не се притеснява например да критикува висшето ръководство на Русия за неотдавнашните военни неуспехи и дори призова за използването на тактически ядрени оръжия.

Кадиров през цялото време остава твърд поддръжник на войната срещу Украйна и дори обеща да изпрати на фронта собствените си синове, които са тийнейджъри. А за рождения му ден Путин го повиши в чин генерал-майор.

В личния си живот 46-годишният чеченски лидер привлича вниманието с предпочитанията си към луксозни стоки, пише германският t-online. 

Бойните ботуши "Прада" на чеченския лидер са на стойност 1250 евро.

На снимка в кабинета му може да бъде видяна боскова круша, създадена от Карл Лагерфелд за марката "Луи Вюитон". Спортният комплект, който включва и боксови ръкавици, и шкафче, струва 178 000 евро в лимитираното си издание. 

Кадиров има и афинитет към недвижимите имоти. Не е ясен броят на къщите и апартаментите му. В столицата Грозни разполага с поне три луксозни имота. Смята се, че в единия от тях има дори летище и военен полигон.

За една година той е летял  14 пъти до Дубай с частен самолет на стойност 80 милиона евро, твърди още изданието. На борда имало дори библиотека.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
ОЩЕ ЗА КАДИРОВ
преди 1 година
ГЛЕДАХ ФИЛМ ПО ЧУЖДА ТЕЛЕВИЗИЯ. ТАМ ОСВЕН КАЗАНО ТУК СЕ СПОМЕНАВА ЗА ТОВА, ЧЕ .... ИМА 3 ЖЕНИ, ЧЕ НАСЪРЧАВА ГВАРДЕЙЦИТЕ СИ (НАЛИ ВСИЧКИ ТЕ СА МЮСЮЛМАНИ) ДА ИМАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЖЕНА, ИМА ЛЮБОВНИЦА ОСВЕН ТОВА- ИЗВЕСТНА АРАБСКА ПЕВИЦА С ПИЩНИ ФОРМИ (ИМАШЕ ИНТЕРВЮ С НЕЯ), ОЩЕ, ЧЕ ИМА РАЗКОШНА ВИЛА В ДУБАЙ. СЕГА НЕ ЗНАМ- ДА ВЯРВАМ ЛИ, ИЛИ ДА НЕ ВЯРВАМ? ВЪПРОСА МИ Е ЗАЩО ТУК НЯМА ПИСАНО ЗА ТОВА ....... ИЛИ ПАК ОНЕЗИ ЛЪЖАТ. Сигнализирай за неуместен коментар