Кадиров се похвали: Путин ме повиши, ставам генерал-полковник

46-годишният чеченски лидер призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна

06.10.2022 | 12:45 Редактор: Тодор Петров
Кадиров се похвали: Путин ме повиши, ставам генерал-полковник

Чеченският лидер Рамзан Кадиров, съюзник на президента Владимир Путин, заяви, че е получил висш чин в руската армия, точно когато силите на Москва търпят поредица от поражения в Украйна. 46-годишният чеченски лидер - един от най-откровените гласове в Русия, подкрепящи настъплението на Путин в Украйна - сподели, че това е "огромна чест" за него.

Той посочи, че Путин "лично" го е информирал за решението.

"Президентът на Русия ме удостои със званието генерал-полковник. Това е повишение за мен", написа Кадиров в Telegram.

Званието генерал-полковник е третото най-високо командно звание в руската военна йерархия. Назначаването на Кадиров на този чин стана в момент, когато украинската армия отблъсна силите на Москва в районите, които Кремъл обяви за "руски завинаги".

Чеченският лидер заяви, че ще направи "всичко, за да приключи бързо специалната военна операция" - използвайки термина на Кремъл за кампанията му в Украйна.

Чеченските части - включително собствената милиция на Кадиров, са със зловеща репутация. "Кадировци" - се сражават заедно с редовните руски сили в Украйна, пише dnes.bg.

Кадиров подкрепя изцяло кампанията на Путин, като редовно призовава в Украйна да се използват най-драстични тактики. Тази седмица той призова Москва да използва ядрени оръжия с ниска мощност в Украйна, след като руските войски бяха принудени да се оттеглят от град Лиман. След това той заяви, че изпраща трима от своите синове тийнейджъри - на 14, 15 и 16 години - на фронта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК