Кадиров праща непълнолетните си синове на фронта: Готови са за специалната военна операция

"Ще бъдат разположени на най-трудните участъци от линията на съприкосновение", заяви той

03.10.2022 | 15:23 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров праща непълнолетните си синове на фронта: Готови са за специалната военна операция

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров обяви предстоящото изпращане на тримата си сина на фронта в Украйна, предаде ТАСС.

"Внуците на първия президент на Чеченската република, Героят на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров, Ахмат, Ели и Адам са съответно на 16, 15 и 14 години, но военното им обучение е започнало отдавна, почти от ранна възраст. Не е достатъчно просто да можеш да стреляш. Ахмат, Ели и Адам са готови да използват уменията си в зоната на специалната военна операция и не се шегувам. Време е да се покажат в реална битка и аз само приветствайте това тяхно желание. Скоро те ще отидат на фронтовата линия и ще бъдат разположени на най-трудните участъци от линията на съприкосновение", написа Кадиров в своя канал в Telegram, цитиран от "Фокус".

Лидерът на Чеченската република уточни, че тримата му синове се обучават във военна база.

"Винаги съм вярвал, че основната цел на всеки баща е да внуши на синовете си страх от Бога и да ги научи как да защитават семейството, народа, отечеството. Ако искате мир, гответе се за война", добави той, отбелязвайки, че непълнолетието не трябва бъде пречка за обучението на "защитниците на Родината".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 1 година
По добре загинали в бой отколкото заклани след Путин окото безвремие Сигнализирай за неуместен коментар