Кадиров: Още 70 хил. чеченски бойци може да се присъединят към руските войски в Украйна

"10 хил. чеченски бойци вече участват в това благородно дело", написа президентът

08.10.2022 | 09:00 Редактор: Ваня Кузманова
Кадиров: Още 70 хил. чеченски бойци може да се присъединят към руските войски в Украйна

Президентът на руската република Чечения Рамзан Кадиров заяви, че още 70 000 чеченски бойци са готови да се присъединят към десетте хиляди, вече воюващи в зоната на така наречената специална военна операция на Русия в Украйна, предаде ТАСС.

"Десет хиляди чеченски бойци вече участват в това благородно дело. При необходимост още 70 000 са готови да се присъединят към тях", написа Кадиров в канала си в социалната мрежа Telegram.

Той отбеляза, че подкрепата си за руския президент Владимир Путин са изразили богослови, известни чеченски старейшини, вдовици и майки на служители на силовите ведомства на републиката, както и жени военнослужещи.

"Ето за такава консолидация на обществото мечтаеше нашият първи президент, героят на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров и която е нужна на държавата. Единство, духовност и покорност на всевишния Аллах - това са точно онези ценности, за които са умирали нашите предци, и всеки от нас е готов да повтори техния незабравим подвиг", написа Кадиров, цитиран от БТА.

Няма нужда заради конфликта в Украйна регионите на Русия да отлагат празненствата за Нова година, един от най-важните празници в Русия, заяви руският заместник-министър на отбраната Виктор Горемикин, цитиран от Ройтерс.

Той заяви, че въоръжените сили са благодарни за дейната подкрепа от населението и добави, че армията разполага с цялото необходимо оборудване за подсигуряването на войските на фронтовата линия и мобилизираните, които в момента се обучават.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК