Зеленски: Няма да си върнем мъртвите, но ще си върнем окупираните земи, тогава войната ще свърши

Президентът призова за общи решения, след които "лидерите да се страхуват дори да си помислят да заплашват с ядрено оръжие или глад"

28.09.2022 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Няма да си върнем мъртвите, но ще си върнем окупираните земи, тогава войната ще свърши

Украйна трябва да върне всичките си временно окупирани територии и едва тогава може да се говори за край на войната. Това заяви президентът Володимир Зеленски по време на видеоразговор със студенти и преподаватели от Харвардския университет.

"Ако не се разбере ясно, че ние сме си върнали земята, и войната свърши и има мир - все нещо ще бъде под въпрос, една част не е деокупирана, а другата част е в някакъв компромис, тогава, повярвайте ми, Русия пак ще се върне към окупацията на нашата земя", каза Зеленски.

Президентът отбеляза, че за съжаление Украйна няма да може да си върне мъртвите граждани, но със сигурност може да възстанови справедливостта, с връщането на нейната земя.

Зеленски подчерта, че войната, започната от Русия е показала необходимостта от пренастройване на международните институции, които трябва да реагират по-бързо, за предпочитане превантивно, а не да чакат лошия резултат, пише в информацията за срещата, публикувана на сайта на президента.

Той призова светът да бъде силен и да не се страхува от сплашване от един или друг агресор, било то и с ядрено оръжие.

"Ще има още много такива заплахи. За да има по-малко, трябва да се начертае каква ще бъде реакцията - на думи или действия. Така че такива военни и политически лидери да се страхуват дори да си помислят да заплашват която и да е държава с каквото и да било – с ядрено оръжие, или глад, или анексиране, или окупация", каза Володимир Зеленски.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 3
ROCK AND ROLL
преди 1 година
ЦЕЛИЯ СВЯТ СТОИ ЗАД ГЕРОИТЕ НА УКРАИНА ! С ВАС СМЕ ДО ПЪЛНИЯ КРАХ НА ДИКТАТОРА - УБИЕЦ НА ДЕЦА ! Сигнализирай за неуместен коментар