Захарова: Европейските политици да публикуват схема за преразпределението на зърното

Те продължават да настояват, че то отива в "най-нуждаещите се и най-бедните страни"

14.09.2022 | 10:40 Редактор: Ваня Кузманова
Захарова: Европейските политици да публикуват схема за преразпределението на зърното

Европейските политици, които говорят за доставка на зърно по Истанбулските споразумения, за най-нуждаещите се страни, трябва да публикуват статистика за преразпределението му, написа в Telegram официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Дипломатът посочи, че европейските политици продължават да настояват, че доставките на селскостопански продукти по така нареченото споразумение за зърно уж отиват в "най-нуждаещите се и най-бедните страни". 

В същото време Захарова публикува данните на Съвместния координационен център (СКЦ) в Истанбул за всеки кораб от сайта на ООН към 12 септември, където страните от Западна Европа преобладават в графата "страна на местоназначение".

"Това се прави с очакването, че никой няма да проверява подобни твърдения, а западните медии традиционно не се занимават с такива "дреболии" като факти", посочи Захарова, цитирана от "Труд".  

"Изводът кои страни сега са най-нуждаещите се и най-бедните, можете сами да си извадите. И ако това не е така, тогава отрицателите на реалността трябва да публикуват схемата за вторично преразпределение на благата по същия прост и достъпен начин. Чакаме", допълни тя.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК