Путин: С Ердоган трябва да ограничим износа на зърно от Украйна за Европа

Според руския президент страната се справя с икономическата и технологична агресия на Запада

07.09.2022 | 10:26 Редактор: Теодора Патронова
Путин: С Ердоган трябва да ограничим износа на зърно от Украйна за Европа

Руският президент Владимир Путин предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ТАСС. Той заяви това, говорейки в сряда на пленарното заседание на Източния икономически форум (EEF).

"Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут - от Украйна за Европа. Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние разработихме механизма износ на украинско зърно“, каза още Путин.

Руският президент допълни още, че е уверен, че страната се справя с икономическата и технологична агресия на Запада.

"Русия се справя с икономическата, финансовата и технологичната агресия на Запада. Говоря за агресия, няма как да я нарека по друг начин. Валутата и финансовите пазари на Русия са стабилизирани, инфлацията намалява, нивото на безработица е на исторически минимум“, коментира Путин, цитиран от "Труд".

Според него "оценките и прогнозите за икономическата динамика, включително и от страна на предприемачите, са много по-оптимистични, отколкото бяха в началото на пролетта".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК