Русия спира огъня около "Азовстал" и позволява евакуацията на цивилни

Ген. Мизинцев отбеляза, че готовността на Украйна да започне хуманитарна операция ще се докаже от издигането на бели знамена

25.04.2022 | 14:33 Редактор: Жаклина Иванова
Русия спира огъня около

Руското министерство на отбраната обяви в понеделник прекратяване на огъня около стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, за да позволи евакуация на цивилни от индустриалната зона, която приютява оставащата украинска съпротива в пристанищния град.

"Руските войски от 14:00 московско време (13:00 GMT) на 25 април 2022 г. едностранно ще спрат всякакви военни действия, ще изтеглят частите си на безопасно разстояние и ще осигурят изтеглянето на цивилни", се казва в изявление на Министерството на отбраната.

Ген. Михаил Мизинцев отбеляза, цитиран от БГНЕС, че готовността на украинската страна да започне хуманитарна операция ще се докаже от издигането на бели знамена по целия периметър или в определени райони на "Азовстал".

Това ще се съобщава непрекъснато на украинските формирования в "Азовстал" по радиоканали в интервал от 30 минути. По оперативни комуникационни канали ходът на евакуацията незабавно ще достига и до украинския вицепремиер Ирина Верешчук, добави генералът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Спрете кемтрейлса над България! Защо убивате малкото народ който остана тука?? Сигнализирай за неуместен коментар