Ваксината на Moderna с обещаващи резултати при деца от 6 до 11 г.

Най-честите нежелани реакции са умора, главоболие, треска

25.10.2021 | 16:10 Редактор: Елеонора Танева
Ваксината на Moderna с обещаващи резултати при деца от 6 до 11 г.

Ваксинатана Moderna срещу Ковид-19 генерира силен имунен отговор и като цяло се понася добре при деца на възраст от 6 до 11 години. Това съобщиха от компанията, позовавайки се на междинни данни от проучване във "Фаза 2/3".

Компанията заяви, че планира скоро да предостави данните на американски, европейски и други лекарствени и здравни регулатори.

Две дози, които като количество са наполовина от тези за възрастни, генерират антитела, неутрализиращи вируса при целевата група.

"Ние сме окуражени от профила на имуногенност и безопасност на ваксината ни mRNA-1273 при деца на възраст от 6 до под 12 години и сме доволни, че проучването е постигнало своите първични крайни точки на имуногенност. Очакваме с нетърпение да подадем документи в регулаторните органи в световен мащаб", отбеляза изпълнителният директор Стефан Бансел, цитиран от БНР.

По-голямата част от страничните ефекти са леки или умерени по тежест, съобщават от компанията. Най-честите нежелани реакции са умора, главоболие, треска и болка на мястото на инжектиране.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Asasin
преди 2 години