52% от жителите на Острова считат Brexit за грешка и искат нов референдум

Отношенията с ЕС остават трудни на фона на опасенията от прилагането на новото Споразумение за търговия

07.10.2021 | 10:06 Редактор: Елеонора Танева
52% от жителите на Острова считат Brexit за грешка и искат нов референдум

Малко над половината пълнолетни граждани от Обединеното кралство твърдят, че напускането на Европейския съюз е било провал. Това показва последното проучване на Savanta ComRes.

Според него 52% от британците смятат, че Brexit е постигнал много малко, докато 36% са на мнение, че излизането от ЕС е било правилно решение, пише Euroactiv. Половината британци искат нов референдум за Brexit

Половината британци са на мнение, че трябва да се проведе нов референдум за членство в ЕС.

Проблемите във веригата на доставки, включително недостигът на шофьори на камиони, за които се смята, че са следствие от Brexit, доведоха до недостиг на бензин в Обединеното кралство, който продължава вече трета седмица.

Всеки пети от избирателите на партията на Борис Джонсън казва, че опит за повторно присъединяване към ЕС би подобрил шансовете на консерваторите на следващите избори, информира bloombergtv.bg. 

Привържениците на лейбъристите и либералните демократи са повече от три пъти по-склонни да кажат, че Brexit се е провалил.

Отношенията с ЕС остават трудни на фона на опасенията относно прилагането на новото Споразумение за търговия и сътрудничество и протокола за Северна Ирландия, който Обединеното кралство иска да постави на преден план отново.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК