Ковид-19 е започнал да се разпространява още през октомври 2019 г.?

На експертите на СЗО са необходими повече изследвания

11.02.2021 | 12:26 Редактор: Искра Ангелова
Ковид-19 е започнал да се разпространява още през октомври 2019 г.?

Експерти от Световната здравна организация (СЗО) не изключват, че новият коронавирус е започнал да се разпространява в Китай през октомври 2019 г., а не през декември, както беше посочено по-рано.

The Wall Street Journal съобщи за това в сряда на своя уебсайт, позовавайки се на представители на световната организация.

Според информацията, експертите от международната мисия на СЗО са успели да установят, че през октомври 2019 г. в Централен Китай са хоспитализирани 92 души със симптоми, подобни на наблюдаваните при заболяването, причинено от коронавируса. Впоследствие китайските здравни специалисти са тествали тези пациенти за антитела срещу коронавируса, но те са били отрицателни при всички случаи.

На свой ред експертите на СЗО смятат, че резултатите от проведените тестове може да не отразяват реалната картина, тъй като с течение на времето нивото на антителата при пациентите може да падне до ниво, което не е възможно да се идентифицира, информира "Фокус".

"Необходими са повече изследвания", цитира вестникът ръководителя на международната експертна група по зоонозните инфекции (предавани на хора от животни) и продоволствената сигурност Питър Бен Ембарек. 

Според The Wall Street Journal експертите на СЗО са изпратили искане до китайските власти да извършат допълнителни проверки на кръвни проби, взети от пациентите, хоспитализирани в Централен Китай през октомври 2019 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Още през 99-та се е вихрел тоя вирус Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години