Бум на Ковид-19 в Германия, Франция и Испания - затягат здраво мерките

В десетки френски градове наредиха маски да се носят и на открито

06.08.2020 | 17:40 Редактор: Тодор Петров

Ръст на новите случаи на Ковид-19 в Европа и затягане на мерките. От събота Германия ще изисква задължителен тест за хората, влизащи в страната от рискови райони. 

Задължително подлагане на тест за коронавирус или документ, че такъв е направен преди не по-малко от два дни. Това са новите изисквания, които Германия ще налага. Засега България не присъства в списъка с рискови държави

"Много добре знам, че това засяга индивидуалните свободи, но считам, че това е оправдана намеса", заяви министърът на здравеопазването на Германия Йенс Спан. 

Мярката идва, след като страната регистрира над 1000 нови случая през изминалото денонощие. Това е най-високият ръст на заразените за последните три месеца. Според здравния министър причината се крие в туристите, които се завръщат от чужбина. 

През последните 24 часа във Франция и Испания също отчетоха най-високия брой заразени за последните два месеца. И в двете страни новите случаи надхвърлиха 1000 души. Заради това властите в десетки френски градове наредиха маски да се носят и на открито. 

Скок на заразените и в Гърция - над 100 за изминалото денонощие. Най-много положителни тестове са направени в Солун.

Вижте повече по темата във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Включени са разбира се през кои се рискуви зони Варна Благоевград Добрич Информацията е от снощи Сигнализирай за неуместен коментар