В Германия: Идват от България и пренасят коронавирус

Страната ни все още не е категоризирана като рискова 

04.08.2020 | 17:17 Редактор: Тодор Петров
В Германия: Идват от България и пренасят коронавирус

Редица медии в Германия съобщават за случаи на прибиращи се от България туристи, които се оказват заразени с коронавирус.

"Петима младежи донесоха корона от България", пише "Бадише Цайтунг". Те са се прибрали в провинция Баден-Вюртемберг от почивка в България и са дали положителна проба за Ковид-19 при пристигането си, след което са изпратени в карантина.

Два нови случая на коронавирус на прибиращи се от България бяха регистрирани и в провинция Тюрингия. Един от тях е на жена, която заедно с младежка група от осем души е посетила курорта "Златни пясъци". В момента се проследяват и уведомяват всички хора, били в контакт със заразените.

България не е категоризирана като рискова държава от института "Роберт Кох", припомнят германски издания. Въпреки това броят на заразените в страната продължава да расте, пише "Дойче веле".

Според председателката на лекарския синдикат "Марбургски съюз" - Сузане Йона, втората вълна вече е достигнала Германия, но тя не може да бъде сравнявана с тази през март и април. 

"Съществува опасност да проиграем успехите дотук", предупреждава Йона и съветва мерките бъдат стриктно спазвани - дистанция, хигиена, носенето на маски и локалните карантини.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК