Ковид-19 блокира милионен град в Китай, Ухан пак се бори със заразата

Страната съобщава, че вирусът е под контрол

15.05.2020 | 12:22 Редактор: Искра Ангелова
Ковид-19 блокира милионен град в Китай, Ухан пак се бори със заразата

Заради новия коронавирус в Китай, отново затварят частично милионен град. Този път става дума за 4-милионния Дзилин в североизточната част на страната. Вчера (13 май) държавната осведомителна агенция "Синхуа" съобщи, че транспортните връзки (влакове и автобуси) с този град са прекъснати, тъй като са установени десетки нови зарази с коронавируса.

Хора, които според тестовете нямат антитела срещу вируса, не бива да напускат града, наредиха властите. Според тях положението е "много сериозно".

И Ухан се бори с нови зарази

И град Ухан, първоначалният световен център на пандемията, се бори срещу вълна от нови заболявания. Градските власти искат в най-кратки срокове да тестват за коронавируса всичките 11 милиона жители на града. 

В началото на седмицата в един от градските жилищни райони бяха установени нови 6 случая - след продължителна фаза без заболявания. До края на април в Ухан на тестове са били подложени близо един милион души. Според китайския портал "The Paper", градските райони на Ухан трябва да разработят планове за провеждането на масови тестове, съобщава "Дойче Веле".

Никъде другаде в Китай нямаше толкова много болни и толкова много починали от Ковид-19, колкото в Ухан. Ухан беше и първият град в света, който изцяло се затвори в продължение на седмици. От общо 80 000 официално оповестени заразявания в цял Китай, 50 000 бяха в Ухан. Само в Ухан от коронавируса починаха 2500 души. В цял Китай жертвите бяха общо 3300.

Казват ли истината?

И до днес обаче се смята, че далеч не всички заболели и починали са били обхванати от официалната статистика. Китай официално съобщава, че вирусът е под контрол, а борба срещу заболяването се води само в отделни огнища.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това нещо няма край явно. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Явно нищо още не е свършило Сигнализирай за неуместен коментар