Най-малко 70 са жертвите от взрив в завод за торове в Тексас (видео)

Над 150 са ранените. Експлозията е била толкова силна, че е засегнала сградите в рамките на 5-6 преки.

18.04.2013 | 08:39
Най-малко 70 са жертвите от взрив в завод за торове в Тексас (видео)

(Обновена в 10:00)

Десетки са загинали при мощна експлозия в завод за изкуствени торове в Тексас, съобщиха световните агенции. По първоначална информация жертвите са между 60 и 70 души. CNN съобщава за над 150 ранени. Много от пострадалите са в критично състояние.

Официални данни за броя на жертвите и пострадалите обаче няма.

Взривът е станал по време на заваръчни дейности в помещение, затворено за планов ремонт. Причината за експлозията все още не е установена.

Жителите на няколко района в град Уест, където се намира завода се евакуират заради изтичане на амоняк. Един от резервоарите с амоняк се е запалил. Съобщава се и за служители, блокирани в сградата. Експлозията е била толкова силна, че е засегнала сградите в рамките на 5-6 преки от завода, който изцяло е бил погълнат от пожара.

Над 50 апартамента са опустошени, а 133 души от старчески дом в околността са били изведени от сградата. Взривът е нанесъл щети и на близката болница, както и на училище, което гори. Енергоснабдяването на района е прекъснато.

Един хоспис се е срутил, като се смята, че под отломките има хора.

Заради големия брой на ранените, на близък стадион е изградена импровизирана полева болница. В спешното отделение в съседния град Уако очакват да бъдат докарани поне 100 пострадали.