Телевизия в Полша стана за смях - герой в репортаж бил служител в нея

Темата била за първото пътуване на поляк без виза в САЩ

16.11.2019 | 18:40 Редактор: Ивет Арабова

Обществената телевизия в Полша се превърна в повод за подигравки след репортаж за първото историческо пътуване на поляк без виза в САЩ. Наблюдателни забелязаха, че основният герой в репортаж по някаква странна случайност е служител на медията.

На пръв поглед репортажът е наистина затрогващ: пътникът Марчин Бакаларски заминава от международното летище във Варшава за Лос Анджелис, където е посрещнат от полския баскетболист Марчин Гортрат. В живо включване кореспондентът там обявява: "Това наистина е изпълнен с емоция исторически момент. След 11-часов полет, това се случи. Първият полски гражданин в историята влезе в САЩ без виза“. 

Критиците на телевизията се възползваха, за да я обвинят в зависимост към властта. Медията се е престарала в желанието си да драматизира падането на американските визи за Полша, което правителството смята за огромен свой успех. Телевизията отхвърли обвиненията в манипулиране на истината и фалшиви новини, с аргумента , че просто искала да покаже на зрителите как да летят без виза до САЩ. 

Това не е първият подобен репортаж на телевизията, а от последния подобен гаф са минали само няколко месеца. През месец май по телевизията говори уж белгийски журналист. В интервю той обвинява Доналд Туск, че е вреден за Полша и носи в сърцето си много повече Германия, отколкото всяка друга страна. След това се оказа, че той е чистокръвен поляк, работещ в същата медия.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК