България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мрачно и дъждовно време за 8 март, носете си чадър

От утре облаците намаляват, а температурите скачат, съобщи синоптикът Симеон Матев

08.03.2018 | 07:35 Редактор: Тодор Петров
Мрачно и дъждовно време за 8 март, носете си чадър

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и ще превалява. В Северозападна България зимата продължава, снежната покривка все още не се е стопила.

Почти без валежи ще бъде в Североизточна България, а в следобедните часове повече ще вали в централните райони и Югоизточна България - от 5 до 10-15 литра на кв/м. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Снегът продължава да се топи, включително и в планинските райони, но комбинацията с валежи не би трябвало да създаде големи проблеми и преливания на реки и язовири. 

В следващите дни валежите спират и идва затопляне. Пролетта все по-настойчиво ще обхване нашата родина. Утре времето ще започне да се подобрява, облаците ще намаляват, зарадва зрителите на "България сутрин" Симеон Матев.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. В съботния ден максималните температури ще бъдат около 16 градуса, а в неделя ще бъде още по-топло - на места живакът дори ще скочи до 20 градуса.

"Продължава високата лавинна опасност. Ще се затопли, това допълнително ще допринесе за спонтанни лавини", предупреди синоптикът.