България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да приготвим здравословен десерт за 5 минути

Хранителният консултант Яна Данаилова с полезна рецепта в студиото на Bulgaria ON AIR

30.06.2017 | 07:25 Редактор: Тодор Петров
Как да приготвим здравословен десерт за 5 минути

Хранителният консултант Яна Данаилова приготви за зрителите на "България сутрин" суров десерт без захар и термична обработка, който става готов за 5 минути. За приготвянето на здравословния мус са необходими фурми, тахан, сурово какао, кокосови стърготини, грозде, семена от чия и малини.

В блендера се изсипва по половин чаша от всичко, добавят се 2-3 лъжици кленов сироп за сладост и лъжица и половина кокосово масло. Гроздето и малините се добавят накрая, след като останалите съставки са разбити в блендера.

"Сервира се под формата на мус. Добре е да се консумира за закуска или следобедна закуска. Не съветвам десертът да се яде след вечеря, защото е много тежък", поясни в студиото на Bulgaria ON AIR Яна Данаилова.

Инструкторът по йога уточни, че кокосовото масло е една от полезните мазнини, с които може да готвим. То не е канцерогенно при термична обработка. 

Климатологът Георги Рачев бе поканен в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев да дегустира десерта. Той препоръча на всички домакини в горещите летни дни да избягват топлината в кухнята при готвене, а вместо това да заложат на суровоядство.

Очаквайте видео!