България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Световни хореографи идват в България в подкрепа на танцовото изкуство

Вторият международен детски танцов фестивал, част от балетната академия с майсторски класове Grand dance academy, ще се проведе през август на черноморския ни бряг

02.06.2017 | 11:40 Редактор: Василена Василева
Световни хореографи идват в България в подкрепа на танцовото изкуство

Вторият международен детски танцов фестивал, част от балетната академия с майсторски класове Grand dance academy, ще се проведе през август на черноморския ни бряг. Тазгодишното издание предлага и нещо ново - мастър клас и за преподаватели по класически балет. 

Участниците ще преминат през специална подготовка, след което ще се явят на конкурс, на който ще се състезават за Гран При награда - покана за обучение или стаж в най-знаменитата балетна школа - Московската държавна академия по хореография, каза пред Bulgaria ON AIR президентът на Жокер медия Ованес Мелик-Пашаев.

Всички участници и почетни гости на фестивала ще получат сувенири. Победителите в отделните категории пък ще получат дипломи и подаръци. 

Целите на фестивала са да популяризира танцовото изкуство сред децата, да стимулира развитието на детските балетни школи в целия свят, да допринесе за установяване на творчески контакти, както и да
поощри и създаде нова детска хореография и възможност за представянето ѝ пред публика.