България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Започва "София Моно" - фестивал за моноспектакли на едно място

Той събира различни театрални форми, разказват Димитър Стефанов и Камен Воденичаров пред Bulgaria ON AIR

30.05.2017 | 10:55 Редактор: Жанета Нейкова
Започва

Фестивалът на моноспектаклите "София Моно" отново предстои. Той ще се състои за седми пореден път от 2 до 12 юни 2017 г. в столицата.

Любимите на публиката авторски моноспектакли на Камен Донев "Възгледите на един учител за народното творчество" и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" ще се играят на открито на 2 и 5 юни в парка на Военна академия.

Част от програмата на седмото издание на "София Моно" ще бъде и новият авторски моно спектакъл на Мариус Куркински "Черното пиле", който ще се играе на 4 юни.

Режисьорът Димитър Стефанов и актьорът Камен Воденичаров споделиха повече за фестивала в студиото на "България сутрин", който събира в себе си различни театрални форми, както разказват те.

"Секс за първи път" е представление, което всички почитатели на театъра също ще могат да видят по време на фестивала.

"То бе направено, благодарение на Митко. Той откри една американска пиеса, която, на базата на един сайт събира в себе си над 40 истински живи хора, които споделят тяхното първо сексуално изживяване. И задачата към нас, актьорите е да излезем от ролята на типичната американска комедия и да играем", сподели Воденичаров пред Bulgaria ON AIR.