Мариус Куркински: Не съм склонен към равносметки

"Намирам се в преходен период от живота си", разказа той пред Bulgaria ON AIR

25.10.2016 | 21:34 Редактор: Мария Аладжова
Мариус Куркински: Не съм склонен към равносметки

Изповед за страховете, вярата и спасението - тези размисли сподели знаменитият актьор и режисьор Мариус Куркински пред Bulgaria ON AIR седмица след рождения му ден.

"Не съм склонен към равносметки, защото съзнавам, че съм в преходен период от живота си, в който просто нещата се случват и е рано така да ги класифицирам", разказа той. "Детските мечти са истински, след една определена възраст от 25 - 33 нататък не може да се говори вече за мечти, тогава е времето за изпълняването им. Аз вярвам в това. Меря го по себе си, че мечтите които имах като дете, се изпълниха навреме а сега оттук нататък трябва просто да ги поддържам и да работя".

Разказва, че намира спасение във вярата и в убеждението, че всеки ден трябва да опитваш отново да се поправиш. 

Актьорът сподели своя прочит на нещата от съвременния свят и влиянието, което те оказват върху човечеството: "Светът по принцип главоломно върви в една нехуманна посока, че постиженията на човечеството в изкуството, достиженията на човешкия дух във вярата, техническите достижения дори в медицината, като че ли всички те са напразни и човекът започва да се издава, че те са били продикртувани от нещо греховно".

Предстои му заснемане на филм по Хайтов, както и представяне на новия му моноспектакъл "Черното пиле", отново по Николай Хайтов.

Вижте цялото интервю на Ганиела Ангелова във видеото: