България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фестивалът "Златната липа" 2017 г. ни представя ново европейско кино

Започва на 3 юни в Стара Загора, а входът е безплатен, посочи създателят на кино-събитието режисьорът Магдалена Ралчева пред Bulgaria ON AIR

31.05.2017 | 10:55 Редактор: Иван Берберов
Фестивалът

Петото издание на фестивала за ново европейско кино "Златната липа“ 2017г. ще стартира на трети юни в Стара Загора. Почитателите на големия екран ще имат възможността на видят 42 филма от седемнайсет страни. 

За културния форум разказва създателят и директор на „Златна липа“ 2017г., но и кинорежисьор  Магдалена Ралчева в студиото на "България сутрин“.

"Връзката с европейското кино беше разрушена през последните години. Този фестивал изгражда вкус към определена кинематография. Той е некомерсиален и следователно входът е напълно безплатен“, отбеляза режисьорът пред Bulgaria ON AIR. 

И добави, че българското кино трябва да се научи да разказва повече позитивни истории.

"Трябва да се научим да разказваме нашите истории по-добре. Трябва да спрем да бъдем такива нихилисти. Може и да се харесва на чуждестранната критика чернилката, която се излива от нашите екрани, но смятам, че българите ще искат да гледат повече позитивни истории“, посочи тя.