България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоян Мирчев, БСП: ГЕРБ нямаше да спечели, ако прокуратурата действаше преди изборите

Зад всичко това стои Бойко Борисов, категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR

27.04.2017 | 08:57 Редактор: Иван Берберов
Стоян Мирчев, БСП: ГЕРБ нямаше да спечели, ако прокуратурата действаше преди изборите

За огромните проблеми като ЦУМ гейт и проверките на прокуратурата в държавните институции АПИ, НЕК, КЕВР се е знаело преди изборите на 26 март, но се разбра за тях едва след това. Зад всичко това стои ГЕРБ и Бойко Борисов, категоричен бе членът на изпълнителното ядро на БСП Стоян Мирчев в "България сутрин".

"Защо сега се правят проверките? Защо за скандала в ЦУМ с главния прокурор се чува сега като събитията са отпреди изборите? Защото ако се знаеше за тези скандали ГЕРБ нямаше да спечели. Бойко Борисов стои зад всичко това!", заяви Мирчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е нормално пловдивският бизнесмен Георги Гергов да подаде оставка след развихрянето на скандала след срещата между Цацаров и шефа на "Овергаз" Сашо Дончев, в който беше въвлечен.

"След такъв скандал е нормално да подадеш оставка. Но прекалено много се обръща внимание на личността на Гергов. Другите двама замесени в скандала са далеч по-важни", обясни още депутатът.

Мирчев добави, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва също да подаде оставка, а заедно с него Лиляна Павлова и Цветан Цветанов.

Вижте още!