България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин стана шести на Световното по културизъм

Ще атакувам европейската титла, закани се стоматологът Юлий Русев пред Bulgaria ON AIR

15.11.2016 | 09:38 Редактор: Тодор Петров
Българин стана шести на Световното по културизъм

Юлий Русев завоюва престижното шесто място на Световното първенство по културизъм. Стоматологът гостува в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, за да разкаже повече за своя успех и целите си.

"Световното мина много добре, дебютирах с шесто място във финала. Доволен съм, че направих добро впечатление. Мисля да атакувам европейската титла, но преди това ще си почина и ще подобря някои мускулни групи", сподели културистът.

Той подчерта, че конкуренцията е била тежка, тъй като културистите от арабските страни получават много голяма подкрепа и се инвестират много средства в тях. 

Стоматологът добави, че културистите също имат своята професия и социален живот. По думите му тренировките не отнемат много време, но близо 4 месеца е строгият хранителен режим, който трябва да се спазва.

"Мога да си нагласям графика спрямо тренировките, но пациентите са на първо място. Повечето пациенти ме знаят. Когато съм с престилка много не си личи", каза още гостът в студиото.

В заключение Юлий Русев посочи, че някои от отделните категории в културизма биха могли да станат част от Олимпийските игри.

Вижте повече във видеото: