България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Биляна Йотовска - най-добър фитнес модел в света!

Българката, която отвя конкуренцията в Лас Вегас, говори за тайната на красивото тяло и здравословното хранене пред Bulgaria ON AIR

10.10.2016 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Биляна Йотовска - най-добър фитнес модел в света!

Моделът и бодибилдър Биляна Йотовска бе избрана за фитнес модел №1 в света. Тя триумфира на "Олимпия" 2016 в Лас Вегас в състезанието "Flex bikini model search".

"Не ми стигат думите да изразя какво преживях в Лас Вегас, много съм горда с постижението. Състезавах се с още 56 участнички от цял свят. Направих 3-4 месеца подготовка преди състезанието, но аз тренирам целогодишно. Диетата е много строга, а тренировките са двуразови", каза в студиото на Bulgaria ON AIR Биляна Йотовска.

Фитнес моделът призна, че тренировките и състезанията се съчетават трудно с отглеждането на дете, но за щастие има кой да й помага. Биляна Йотовска може да се похвали и с подготвяни от нея момичета, които спечелиха първо и второ място на Републиканското първенство в категория Бикини до 166 см. 

"За мен е важно един шампион да е достоен и да уважава своята конкуренция. Във всеки спорт има доза негативизъм. Винаги има завист, предразсъдъци и гордост, когато има успехи. Бикини фитнесът е единствената дамска категория, която аз харесвам", каза още Биляна Йотовска. 

Тя разкри, че предстои пускането на нейна собствена линия хранителни добавки. Фитнес моделът издаде и книга за здравословно готвене и хранене, която вече е преведена на английски и ще бъде разпространявана в чужбина.