България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тома Биков: Има риск да влезем в спирала на политически кризи

Големият проблем е функционирането на парламента, каза Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR

07.11.2016 | 10:08 Редактор: Луиза Божинова
Тома Биков: Има риск да влезем в спирала на политически кризи

Ситуацията е изключително тежка и тя би се усложнила драматично, ако страната се дестабилизира. Има риск да влезем в спирала на политически кризи.

Това коментира журналистът Тома Биков в предаването "България сутрин". По думите му първият факт от вчерашния вот е, че виждаме едно раздробено политическо пространство.

"Имаме силни резултати на първите осем кандидата, досега това не се е случвало", подчерта той. "В същото време кампанията се водеше между два типа послания - консервативни и либерални", допълни журналистът.

Татяна Буруджиева пък е на мнение, че в тази кандидат-президентска кампания е имало много ясни послания. "Поне 6-7 кандидати имаха такива", посочи тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Проблемът беше друг. Първо, че имаше много кампании, нямаше как медиите да фокусират и да видят една конкретна, която да изглежда силна. Второ, всеки слушаше и харесваше онова, което иска да чуе и да види. Тук въпросът е кой успя в кампанията да покаже по-доброто."

По думите на Буруджиева големият проблем в момента се казва "парламент", а не това дали ще имаме служебно правителство или предсрочни избори.

"Големият проблем е функционирането на парламента и в този смисъл на правителството. Нито Борисов ще може да каже публично, нито гражданите ще разбират точно срещу каква цена се получава определен вот, което не е коректно. Няма да е лесно съставянето и на следващото правителство", заключи Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.