Велислава Дърева: Изборите показват, че на народа му е писнало до смърт

Коментар на изборните резултати и от журналистите Валерия Велева и Асен Григоров пред Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 23:06
Велислава Дърева: Изборите показват, че на народа му е писнало до смърт

Тези избори показват, че на българския народ му е писнало до смърт. Не може да се издевателства над българските граждани и да ги превръщаш в посмешище. Гласуването за президент показва това преобръщане на обществото. Това каза журналистът Велислава Дърева пред Bulgaria ON AIR .

"Високият резултат на рефендума е, защото е заедно с други избори. Едва ли щеше да постигне този резултат, ако беше в друг ден", посочи журналистът Асен Григоров.

Според него, ако мине референдумът ще стане страшна бъркотия в политическата система на държавата.
 
"Резултатът на ген. Радев не е само резултат на БСП. В този вот виждаме едно желание за промяна. Всички го осъзнаваме. Социолозите казват, че нещо става, такива избори не са се случвали. Въпросът е защо управляващите не усетиха това", коментира от своя страна Валерия Велева. 

По думите й изборите показват, че хората искат нещо ново и допълни, че дори в БСП са изненадани от този резултат.

Григоров е на мнение, че късното обявяване на кандидата на ГЕРБ е било тактическа и стратегическа грешка.

"Цялата кампания на ГЕРБ беше сбъркана. Държавата не е подготвена за предсрочни избори. Нито една партия не е. Борисов направи изявление, с което свърза резултата на Цачева и го прехвърли върху кабинета. Това е стратегическа грешка", категорична е Велева. 

Тя каза още, че ГЕРБ не са успели да активират собствения си електорат.  "Върху Цачева ще паднат толкова негативи, тя е жертва на неправилния подбор".

"Цачева си е много добре в парламента. Тя е далеч от идеята за президент. Но тази заплаха е любимата форма на шантаж на Борисов. Той много често ги прави тези неща. Манталитетът на Борисов е такъв. Той заради собствената си власт може да извърши ужасяващи грешки за държавата", каза още Дърева.

Според Асен Григоров гражданите ще обмислят нещата между първи и втори тур. 

"Ген. Радев няма един ден политически опит. Върхът, който ще изкатери, ако бъде избран, е много стръмен", заключи журналистът Асен Григоров.