Трайчо Трайков: Повтарях, че Цачева няма качества да победи Радев

"Никога не съм се възприемал като партиен обединител в рамките на РБ", заяви Трайков пред Bulgaria ON AIR

06.11.2016 | 22:43 Редактор: Мария Аладжова
Трайчо Трайков: Повтарях, че Цачева няма качества да победи Радев

Аз от самото начало повтарям, че г-жа Цачева няма качествата да победи Радев. Мисля, че грешките са много. Първо самата госпожа Цачева не направи никакво усилие да застане зад вижданията на хората в център и център-дясно, тя първо се присламчи към посланията на Радев, после започна да повтаря моите, отказът ѝ да влезе в дебат остави хората в дясното ядро на ГЕРБ необединени.

Това каза пред Bulgaria ON AIR кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков след обявяването на резултатите от мажоритарния вот. Той благодари на всички хора, които са го подкрепили в тези избори и добави, че те са го направили, защото са премислили нещата, а не защото някой им е казал, наредил или купил.

"Никога досега не съм се възприемал като партиен обединител в рамките на блока, не съм бил член на нито една от които и да е партия. За мен това беше изцяло мажоритарна кампания, партиите в Реформаторския блок работиха единно", заяви той.

"През цялото време говоря, че българската нация се състои от българите, които не са в България, така че аз бих искал да имаме уважение и към гласа на тези хора", продължи Трайков.

По думите му избирателите не са могли да направят разлика между ген. Румен Радев и Цецка Цачева, а затова и резултатите на двамата са близки. 

"В момента единствено изпитвам благодарност към хората, които гласуваха за мен без да печелят нищо от това", заключи той.