Ген. Румен Радев: Днес българите казаха "не" на апатията и гласуваха за промяна

Ще работим разликата да се увеличава, заяви кандидатът на БСП на влизане в НДК

06.11.2016 | 21:44 Редактор: Мария Аладжова
Ген. Румен Радев: Днес българите казаха

Днес българите казаха "не" на апатията и гласуваха за промяна. Вече е ясно, че хората поемат демокрацията в свои ръце, защото тя им принадлежи. Това заяви кандидат-президентът, издигнат от БСП - ген. Румен Радев, на влизане в НДК, където той и щабът му ще дадат първата си пресконференция след обявяването на резултатите от мажоритарния вот.

"Искам да благодаря на нашите сънародници в страната и извън нея, които гласуваха и за президент, и за референдум", заяви Радев и призова за пълна мобилизация на предстоящия балотаж идната седмица.

"Ще разчитаме на всички български граждани, които искат тази промяна и които очакват да я видят. Ще водя диалог с всички български граждани, както съм правил до момента. Удовлетворен съм, аз и целият мой екип ще работим както до сега тази разлика да се увеличава и промяната да стане факт", добави кандидатът на Столетницата.

На въпрос дали според него ГЕРБ ще се оттеглят от властта след резултатите от първия тур, Радев отговори: "Това е решение на премиера - той е мъж, той е генерал, той решава".