Божидар Лукарски: Резултатът на РБ е добър, запазваме гласовете си

Реформаторите ще подкрепят Цецка Цачева, заяви министърът на икономиката

06.11.2016 | 21:02 Редактор: Мария Аладжова
Божидар Лукарски: Резултатът на РБ е добър, запазваме гласовете си

"Моето лично мнение е, че в момента няма алтернатива на управлението", заяви министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски на влизане в НДК тази вечер. 

"Идвам от "Раковска" 134, където имаше изпълнителен съвет на Реформаторския блок, на който присъстваха всички партии с изключение на ДСБ", съобщи Лукарски. Той отказа да коментира позицията на ДСБ, които заявиха, че няма да подкрепят нито един от кандидатите за "Дондуков" 2, отиващи на балотаж, а именно - ген. Румен Радев и Цецка Цачева.

Що се отнася до резултатите на кандидата на реформаторите Трайчо Трайков, Лукарски коментира: "Моята оценка е добра, резултатът е добър, виждаме, че Реформаторският блок запазва гласовете от предишните избори". Министърът на икономиката е убеден, че вотът за РБ ще нарасне след като бъдат обявени официалните резултати, тъй като предстоят да бъдат преброени и гласовете от Западна Европа.

"Твърдо мога да кажа като представител на Реформаторския блок и на СДС, че ние не можем да позволим червен генерал да застане начало на България, а кандидатът на ЕНП, кандидатът на коалиционната форма, в която сме с ГЕРБ, и ние ще подкрепим госпожа Цецка Цачева", заключи Лукарски.