Веселин Марешки: Няма да подкрепя никого на балотажа!

Голяма война ще бъде на избори, на които ще вземем властта и наистина да превърнем България в просперираща държава, заяви той

06.11.2016 | 20:42 Редактор: Ирина Георгиева
Веселин Марешки: Няма да подкрепя никого на балотажа!

Кандидатът за президент Веселин Марешки няма да подкрепи никого на балотажа.

"Няма да подкрепя никой, защото те са от кръга на хората, които са управлявали България, когато е извършен грабежът и всъщност не е останало пари за пенсии, за учители, за армия, за лекари, за култура", обясни Марешки пред журналисти.

Той благодари на тези, които са го подкрепили и заяви, че продължава напред.

"Това беше една малка битка. Голяма война ще бъде на избори, на които ще вземем властта и наистина да превърнем България в просперираща държава, която всички искаме и Терминал 2 да бъде Терминалът, от който всички българи, избягаха, да могат да се върнат и да помогнат за просперитета на държавата и българския народ", обяви Марешки.

Кандидатът за "Дондуков" 2 заяви, че няма идея къде ще отидат процентите му.

За Bulgaria ON AIR, Марешки коментира и резултата си от изборите така: "Като се има предвид черната кампания, нагласената кампания и кой брои бюлетините, резултатът е изключително добър, но не резултатът е важен, а по-скоро ефектът, че най-накрая българите се събуждат и започва вълната на пълната промяна".

Според него няма как хора, които са получили малко подкрепа, да имат тежест в обществото и 5 или 6 министерски кресла, а други, които имат над 10% да не са представени в управлението на държавата.

"Системно 5-6 парламентарно представени партии ги подкрепят с по 5-6 министерски кресла и събират по 2% подкрепа. Отвратително е хора без никаква тежест в обществото, хора, които не са направили нищо в живота си, а стават министри и дават тон на целия български народ. Ние ще направим точно обратното - ще поканим всички специалисти, всички честни и почтени българи, останали у нас и прокудените - да се върнат у нас и да създадем тази организация от честни, почтени, професионално подготвени хора, които да променим България и да я направим най-проспериращата", коментира той.

Веселин Марешки даде заявка за пълна победа на изборите, които ще бъдат за реалната власт, за Парламент и Министерски съвет.

"Създали сме едно Движение, което заради Изборния закон трябва да прерасне в партия, за да може да участва на парламентарните избори", поясни той.

Марешки прогнозира, предсрочен парламентарен вот на пролет.