България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нумеролог: 6 ноември е най-подходящ за избори!

Октомври е повече за активна кампания, заяви Елена Маринова пред Bulgaria ON AIR

08.07.2016 | 11:01 Редактор: Луиза Божинова
Нумеролог: 6 ноември е най-подходящ за избори!

6 ноември е най-подходящ за избори. 23 октомври е бил предложен от БСП, но денят не е подходящ. Числото е тежко, то носи доста напрежение и когато се очакват публични изяви, може те да не са особено премерени. Това разкри нумероложката Елена Маринова в предаването "Сутрешен блок" попитана за подходящата дата за предстоящите президентски избори.

"Октомври месец е по-скоро за активна предизборна кампания, отколкото за директни избори. Тогава ще има и повече недоволни, които ще казват кое как трябва да бъде, без дори да са ги питали", каза Маринова.

"6 ноември е по-добър. Ноември е по-женски месец, упоритостта и твърдостта на жената ще помогнат за по-добра организация, за спазване на ред и закон, за съобразяване с изискванията без особена шумотевица", коментира нумероложката в ефир.

"Тъй като има две евентуални кандидатки, месецът ще им помогне да излязат напред", прогнозира тя.

Маринова обаче изтъкна, че през ноември има опасност за компромати по линията на сексуалността и еротиката.

По отношение на тези, които българското население най-много очаква да се впуснат в битката за поста държавен глава, Елена Маринова каза, че премиерът Бойко Борисов, който е "доста популярен, работещ, силна фигура," от октомври ще поеме по нов път.

"При него може да има промяна и в поведението, в целите и стратегията за тяхното постигане. Ако той се кандидатира има голям шанс да успее. Но е въпрос на личен избор дали ще се кандидатира, или ще подкрепи кандидат, защото този, когото той подкрепи, ще има силни позиции", каза нумероложката.

За президента Росен Плевнелиев тя сподели, че вижда някаква промяна: "Той може да остане в политиката, но като експерт, като преподавател, като човек, който изготвя стратегии, а не точно и конкретно лице". По думите й по-скоро няма да се кандидатира на предстоящите избори.

От лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на Народното събрание Цецка Цачева, Маринова подчерта, че Нинова има повече шансове за държавен глава.

"През тази година Георги Първанов може да предпочете да поеме сериозни рискове, някои от които може да не са много оправдани, но ще се радва на популярност и подкрепа. Той също има висок процент на избираемост. Но той започва да търси изява като групов играч", настоя тя.

Елена Маринова определи Радан Кънев като "силен и рисков играч", който умее да изгражда стратегии, но понякога му липсва търпение.

Като цяло за България нумероложката прогнозира, че от октомври започва една промяна.

"От януари 2017 влизаме в един нов 27-годишен цикъл на развитие. Тъй като изборите се провеждат през октомври и ноември - месеци, които бележат евентуалните промени, това е време като водораздел: приключваме с нещо и започваме нещо ново", обяви тя.

Маринова каза още, че има вероятност за предсрочни парламентарни избори.

Цялото интервю вижте във видеото: