Борисов за изборите: Имам готов играч, утре мога да го обявя

"Дразните ме и ще посоча кандидата за президент септември", отсече премиерът

06.07.2016 | 13:41 Редактор: Тодор Петров
Борисов за изборите: Имам готов играч, утре мога да го обявя

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му има кандидат за президент и може да го обяви още утре. Единстветото, заради което изчаквал, било, за да гарантира спокойно приключване на мандата на сегашния държавен глава.  

Шефът на управляващата партия коментира това в отговор на твърдението на Радан Кънев, че ГЕРБ искат по-късни дати за президентските избори, защото още нямат кандидат.  

"За мен няма никакво значение кога ще са изборите за президент. Това, което ме притеснява е, че партиите абдикират от тях", каза Борисов и допълни: "Това, което досега съм чул, е че се търсят все някакви кандидати, които да са общи, да са на много хора, да са били такива или онакива".  

Премиерът обясни и че не може да разбере защо партиите трябва изобщо да издигат кандидати. Той попита и как след изборите различните формации ще могат да отчетат дали са успели или не на вота.  

"Какво означава това Граждански съвет да ти номинира кандидат-президент? Или някаква обща коалиция да изберяла човек?", попита Борисов. Той обясни, че в България със сигурност има хиляди достойни хора, но попита каква е ролята на партиите.  

"Имам готов играч. Но ако модата е такава партиите да не участват в президентските избори, мога и аз да отговоря на модата", каза Борисов. Малко по-късно той уточни:  "Аз мога и утре да обявя кой ще е кандидатът за президент. Просто понеже ме дразните с този въпрос, казах - септември", каза Борисов.  

На въпроса не е ли той кандидатът, премиерът отвърна: "Друго ще питате ли?".Борисов не поиска да коментира и твърдението на Радан Кънев, че ГЕРБ вероятно ще си сътрудничат с ДПС за изборите.  

Лидерът на ГЕРБ попита кой ще носи отговорност за кандидат на РБ, номиниран от Гражданския съвет или за този на левицата, издигнат от коалиция. "Ако това е модата, защо ще харчим партийни субсидии?", попита пак Борисов.