България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

SENSHI 18 се завръща на 16 септември, Кристиян Дойчев очаква зрелищни битки

Европейският шампион по карате киокушин винаги играе за победа

17.08.2023 | 09:35 Редактор: Михаела Кирилова

Любителите на бойните спортове очакват с нетърпение следващото издание на SENSHI 18, което ще се проведе в средата на септември месец с плажна арена. Елитни бойци от 14 държави ще демонстрират бойните си умения в 12 титанични сблъсъка на брега на морето, а българските участници ще излязат на арената в преследване на зрелищна победа. 

"Подготовката върви доста добре и ще се получи зрелищна битка. Както моята битка, така и всички останали в цялото издание на SENSHI 18. Все още проучвам моя противник и настройвам тактиката си за предстоящия двубой. Тренирам всеки ден по един път. За подготовката ми помагат Владимир Вълев и Жулиан Желев. Стремим се да повишим издръжливостта", каза европейският шампион по карате киокушин Кристиян Дойчев за "България сутрин".

Шампионът не излиза за първи път на арената на SENSHI и сподели, че винаги се стреми за победа.

"Независимо какъв е резултатът, аз знам, че съм подготвен и мога да победя. Това, че имам три победи на SENSHI, ми дава още по-голям стимул. Работя заедно с брат си. Той също ми помага с подготовките през уикендите. Той също е бил опитен състезател и мога много да науча от него. Брат ми е по-голям и винаги ми дава съвети", каза още Кристиян Дойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тръпката и усещането на SENSHI са много по-различни от другите лиги, стана ясно още от думите му. Според него атмосферата и организацията на състезанието е страхотна.

"Преди мачовете гледам да съм спокоен и да се концентрирам върху битката. Излизам с нагласа за победа и да покажа това, на което съм способен. Изключвам мислите си. Това се дължи на опита ми, тъй като се състезавам от 2001 г.", коментира Дойчев.

Състезателят разказа и за първия път, в който се е състезавал на ринга. Той вече е много по-уверен и играе по-спокойно.

"Аз никога не съм се притеснявал и винаги съм играел за победа. Дори и да играя с най-добрия", заяви Дойчев в края на разговора.

SENSHI 18 ще се проведе на 16 септември. Всички любители на бойните спортове могат да се насладят и на галавечерята, която се организира.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
U4en
преди 8 месеца
Тоя от олимпиадата по компютърни науки ли е, че БГ на въздуха го аплодира? Сигнализирай за неуместен коментар