България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сиди: От "Възраждане" са популисти, ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО

10.08.2022 | 08:48 Редактор: Тодор Петров

Обединение на българофилите е новата очертаваща се коалиция между патриотичните формации у нас. Съюзът беше представен вчера пред медиите, а в него ще вземат участие бившите участници във власти ВМРО и НФСБ, както и партия КОД на Петър Москов. 

"Има изключително напрежение в обществото. Не си спомням горивото да е било 3,60 лв., всеки ден газът покорява нови върхове. Има хора, които искат да закриват търговски вериги и да нормализират отношенията си с Русия. Не виждам нито един, който да милее за България. Лъжат ни, че живеем прекрасно и ходят на закуска в американското посолство, за да редят кабинет", заяви Александър Сиди от ВМРО в студиото на "България сутрин".

По думите му няма нормален разговор за политики и за бъдещето, а кого и как мразим днес. Сиди отбеляза, че все още не са направили коалиция, а са провели разговор за тръгване в посока на обединение, което да се бори за вземане на властта и нормализиране на политиката.

"Не ни стигна времето да тръгнем да правим този проект. В момента хората гласуват, защото мразят или харесват Бойко", посочи той.

Сиди се съмнява след изборите да бъде излъчен редовен кабинет.

"Единственият шанс за стабилен кабинет е ГЕРБ, "Продължаваме промяната" и "Демократична България. Ако това се случи, предвиждам по-дълъг живот на следващия парламент. По-скоро не виждам как това може да се случи. Може би ще отидем на въртележка от избори", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Според Сиди се е разразила ужасяваща кампания срещу ВМРО от "невероятни демократични човечета, които всеки ден разказваха невероятни глупости". Той изтъкна, че за разлика от останалите партии, те са сменили ръководството на ВМРО и са поели по нова линия.

"Възраждане" не попада в патриотичния, а в популисткия сектор. Разговор и допирни точки с тях нямаме. "Има такъв народ" има правилна позиция по темата "Македония", но много неправилни позиции по други теми - възстановиха възможността Карадайъ да се моли на Ердоган за нови 100 хил. гласа на тези избори. Г-н Янев беше споменат като една от онези формации, за които засега не виждаме ясна зависимост от руското или американското посолство", коментира Сиди.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК