Опит за сплашване или грешка? Симпатизанти на ВМРО оставиха зловещо послание в стария си офис в Слатина

"Понеже на младежите им е по - буйна кръвта, са отишли една вечер и са го надраскали", обясняват от партията

04.08.2022 | 19:54 Редактор: Петя Кръстева

Зловещо послание и нецензурни думи се появиха по стените на бившия офис на ВМРО-Слатина, след като партията беше принудена да освободи помещението. Според кмета на района Георги Илиев вандализмът е дело на младежи от партията, но от ВМРО отрекоха твърденията му.

"Бог прощава, ВМРО - не" и "Смърт за Демократична България" тези 2 послания заварва кметът от "Демократична България" Георги Илиев, който влиза в офиса на ВМРО за принудително изземване на помещението. До действията се стига, след като от партията отказали да освободят клуба доброволно в продължение на година 

"След като ВМРО събраха малко повече от 1% симпатизанти на последните избори, на партията не се полага общинско помещение, защото са се явили в коалиция, а не самостоятелно", поясни той.

Според ВМРО обаче след изборите през април 2021 г. от партията са получили уверение от кмета Георги Илиев, че клубът няма да им бъде взет, защото имат над 1% подкрепа и това им дава правото по закон да го стопанисват. Владислав Лалов от ВМРО твърди още, че членовете нито са драскали, нито имат достъп до общинското помещение. Същото твърдят и от пресцентъра на партията, като се позовават и на протокол за приемане на недвижим имот, в който не е записано, че има надписи на стените. 

Въпреки това, Владислав Лалов е публикувал следния коментар под поста на Георги Илиев относно графитите.

"ВМРО имаха помещение, в което бяха вложили няколко хиляди лева. Кметът един ден реши да го вземе и да го даде на ИТН. И понеже на младежите им е по - буйна кръвта, са отишли една вечер и са го надраскали. Това е цялата история, а кметът е лъжец", гласи публикацията. 

Илиев заяви, че наличието на надписи е отбелязано в протокола като "захабяване на латекса". Той няма да търси наказателна отговорност за вандализма, но отбеляза, че следва да се установи как от ВМРО са се сдобили с документа, след като техни представители не са присъствали на изготвянето му

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година