България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владислав Панев: ДБ играеше ролята на мост, трябва нормализация на политическия живот

Той оцени положително работата на парламентарната група в рамките на настоящия парламент

28.07.2022 | 09:10 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" не успяха да сформират правителство в рамките на 47-ото Народно събрание. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че "Има такъв народ" са големият виновник за разпадането на коалицията, но всички партии са допуснали грешки. 

"Опитахме се да играем ролята на мост между политическите сили в това Народно събрание, очевидно не беше толкова успешно. Причината е, че ако всеки залегне в окопите си и хвърля помия срещу останалите, не само 47-ото Народно събрание няма да излъчи кабинет, но и 48-ото. Имам нужда от нормализация на политическия живот - да бъде по-скучен", коментира депутатът от "Демократична България" Владислав Панев пред Bulgaria ON AIR.

Той оцени положително работата на парламентарната група в рамките на настоящия парламент. 

"Нашите министри свършиха доста работа, но в крайна сметка правителството приключи за няколко месеца, заради което не мога да дам по-висока оценка от тази", категоричен бе той.

Като послания, които "Демократична България" иска да изпрати на своите избиратели преди предстоящите предсрочни парламентарни избори, Панев посочи "разум и по-малко радикализъм".

"Кризите връхлитат България една след друга. Те са основно международни и не бива да си създаваме и наши родни", категоричен бе той. 

Той коментира и предложението на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за съвместно явяване на изборите с "Продължаваме промяната". От думите му става ясно, че подобни разговори все още не са водени, тъй като "трябва да се пресметне дали това би било добро за България"

"Не сме мислили сериозно по темата движението на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов да се включват в коалиция с нас. Благодаря им за предложението, тепърва ще го дискутираме", обобщи Панев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК