България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Продължаваме промяната" ще обсъжда явяване на изборите заедно с ДБ и БСП

Михал Камбарев постави оценка 10 на правителството за усилията

28.07.2022 | 08:50 Редактор: Петя Кръстева

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че ще направят предложение на "Продължаваме промяната" за общо явяване на предсрочните избори. Ще приеме ли подобно предложение досегашната първа политическа сила?

Предстои да бъдат водени разговори дали ще се явяваме с БСП, "Да, България" или отделно. Добрата новина е, че стана ясно кой от коя страна на бариерата играе. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев в ефира на "България сутрин".

"С коалиционните си партньори имаме много добър разговор - нямаме проблеми с БСП и "Демократична България". Проблемът беше с ИТН - когато направим нещо крайно или пипнем, където не трябва, те се дърпат", поясни той. 

По думите му фокусът към момента не е насочен към подготовката на нови избори и търсенето на служители за РИК-овете и ЦИК-а в страната, а към работата, която може да бъде свършена, докато все още са на работа.

От отговор на въпрос какви стъпки ще предприемат, докато все още са на власт, депутатът поясни, че ще бъде стартирана процедура за избор на нов шеф на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

Според Камбарев разпускането на парламента и обявяването на дата за предсрочните парламентарни избори крият сериозен риск да загубим средства по Плана за възстановяване и устойчивост. 

Относно програмата на "Продължаваме промяната" за евентуален следващ кабинет, депутатът бе категоричен, че ще действат по вече установената такава - спиране на корупционните елементи и пренасочване на средствата към развитие и вдигане на икономиката.

"Можем да правим промяна там, където с партньорите гребем в една страната. В МРРБ не се случиха много промени. Другото място, където не успяхме да направим промени, е съдебната реформа", констатира той. 

Камбарев призна, че "Продължаваме промяната" са допуснали и грешки - комуникацията им с обществеността в началото на управлението им не е била на достатъчно високо ниво. 

Депутатът смята, че "Продължаваме промяната" отново ще бъде първа политическа сила на предстоящите избори. Той постави оценка 10 по шестобалната система на правителството за всички усилия и обем работа. За свършената работа той оцени колегите си с 4,5.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК