България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат от БСП: ИТН казват едно, после правят съвсем различно

Очаква ни много тежка зима, БСП опита да избегне кризата, каза Вяра Емилова

28.07.2022 | 08:40 Редактор: Тодор Петров
Депутат от БСП: ИТН казват едно, после правят съвсем различно

Депутатът от БСП Вяра Емилова заяви, че БСП връща нереализиран мандата за съставяне на кабинет, защото не е получила подкрепа на предложената 6-месечна програма. 

"Обединението ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" казаха да не влиза в дневния ред. Излизаме с достойнство и самочувствие от ситуацията, защото направихме всичко възможно мандатът да се реализира и да няма избори в България. Хората ни молеха да няма избори. Очаква ни много тежка зима. БСП опита да избегне кризата. Отговорност носят тези, които провалиха мандата, както и президентът с неговите решения", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Тя не смята, че БСП е сгрешила някъде. Отчели са, че комуникацията е един от много важните въпроси в коалицията. Програмата е била обсъдена детайлно с всички.

"При ИТН няма сигурност и последователност. Казват едно, а на другия ден правят съвсем различно. Това ще се отрази на предстоящите избори. Хората нека съдят всички партии по делата, а не по приказките. БСП имаше най-стабилните министри и бяхме стабилен и диалогичен партньор", каза още Емилова в "България сутрин".

Тя даде висока оценка на управлението и министрите на левицата, изтъквайки, че БСП е успяла да защити социалната политика.

"Винаги сме готови за избори. Ще бъде трудно, хората са изморени от избори. Подходът към хората трябва да бъде по-новаторски. Ще направим по-модерна кампания", посочи още депутатът от БСП.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК