България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

През погледа на актьора: Виждаме лош сценарий, за готин купон не събираш фенове на рока и чалгата

Политиците не се интересуват от култура, местата им в театрите винаги са празни, казаха Лара Златарева и Гергана Стоянова

22.06.2022 | 09:40 Редактор: Елеонора Танева

В една по-добра пиеса би имало изход от тази криза. За съжаление сме в много тъп сценарий. Така актрисата Лара Златарева коментира в студиото на "България сутрин" актуалната политическа ситуация.

Тя изрази разочарованието си, че управляващите са се оказали неподготвени за властта.

"Ако се обяви кастинг за актьори, всеки, който се яви, предварително се е подготвил и знае, че има голям шанс да бъде избран Ако бъде избран за мюзикъл, той трябва да може да пее и танцува. При нас кандидатите в политиката се явяват, за да бъдат избрани. Тук нещата бяха тотално сбъркани. Не може в момента да виждам ДБ и БСП в едно управление. Ако искаш да направиш готин купон, не можеш да събереше фенове на рока, чалгата и диското на едно място. Тези, които биха направили готин купон, са от двете страни на барикадата. Публиката е прецаканата", каза Златарева.

Според колегата ѝ Гергана Стоянова лошият сценарий може да се се спаси с добър кастинг. 

"Когато се явяваш на избори и прогнозните резултати показват, че ще бъдеш една от първите 3 партии, се очаква, че в джоба си ще имаш подготвен кабинет. Даваш шанс в рамките на 20-30 дни човекът да се ориентира и научи. Изчерпан е този парламент, като гледам взаимоотношенията, липсата на стратегии. Спасяваме положението ден за ден, което не е добре нито за народа, нито за хората в НС", заяви актрисата пред Bulgaria ON AIR.

Тя изрази мнение, че от много време политиците въртят в кръговото и не поемат конкретен път. 

"Важен е въпросът дали в момента е време за избори. Народът обеднява, положението е все по-страшно, особено за хората, които са на прага на най-ниските доходи. Ние сме в кръговото, качествените хора не искат да влизат в политиката. И свестния човек ще бъде съсипан на втория месец психически и физически", добави актрисата.

И двете са разочаровани, че политиците не влизат в родните театри.

"Единственият сектор, за който няма заявено желание за увеличение на бюджета, е културата. Бяха изпратени много покани за "Аскерите", местата им останаха празни. В театрите не влизат министър на културата, депутати", призна Лара Златарева.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК