Привърженици на кабинета "Петков": Не на разделението, мафията и корупцията

Хората развяват български и украински знамена

21.06.2022 | 18:51 Редактор: Тодор Петров

Докато в пленарната зала депутатите обсъждаха внесения вот на недоверие към правителството, за трети път пред сградата се събраха граждани, подкрепящи кабинета и водената от него политика. Хората се обявиха "за" демокрацията и срещу войната, която Русия води в Украйна. Развяха се български и украински знамена, както и знамето на Европейския съюз.

Сред протестиращите има много млади хора и майки с деца, а огромно количество сили на реда разделя протестиращите от двете страни на сградата на парламента.

Хората се обявиха и срещу корупцията в страната ни. Те настояват за спиране на разделението на обществото и речта на омразата. Очаква се демонстрацията да продължи до края на дебатите за вота на недоверие към кабинета.

"Ние младите и децата ни имаме право да живеем в страна без корупция, без мафия, без схеми, без опорки за етническо разделение, защото България е място, което винаги е било символ на толерантност", каза един от поддръжниците на управляващите.

След края на дебатите по вота на недоверие, част от депутатите от БСП, ДБ и "Продължаваме промяната" излязоха при протестиращите и застанаха рамо до рамо с тях. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК