Водни оръдия и мъже в черни тениски в палитрата от разнородни протести

Периметърът на огражденията е разширен почти до катедралния храм "Св. Александър Невски"

21.06.2022 | 18:33 Редактор: Тодор Петров

Дебатите по предстоящия вот на недоверие са съпътствани от демонстрация около парламента против и в подкрепа на кабинета.

Още сутринта активисти на ВМРО и граждани се събраха пред дома на премиера на улица "Цар Иван Шишман" в столицата. Те поискаха обяснение за позицията на страната ни по темата Северна Македония. По-късно те отидоха към площада пред Народното събрание, където имаше засилена охрана и разположена тежка техника.

Още в 11 ч., когато започнаха разискванията, около Народното събрание вече имаше три различни организации, които поискаха оставката на кабинета. Малко след началото на дебатите на среща с протестиращите излязоха депутати от ДПС, начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ. 

Присъствието на ДПС на жълтите павета обаче стана причина симпатизантите на ВМРО и национално движение "Хан Кубрат" да си тръгнат. Така на площада останаха само от сдружението на общините "Толерантност".

Около 17 ч., за когато беше насрочен протестът на "Възраждане", пред парламента дойде група младежи в черни тениски, а полицията събра личните им карти. Заради очакваните безредици жандармерията разположи водни оръдия около сградата на парламента. Подменени са и голяма част от огражденията, а периметърът им е разширен почти до катедралния храм "Св. Александър Невски".

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК