Джамбазки, Сиди и привърженици на ВМРО блокираха дома на Петков: "Македония не се продава"

Те искат оставката на кабинета

21.06.2022 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

Часове преди обявения за днес протест, привърженици на ВМРО се събраха пред дома на премиера Кирил Петков. Съпредседателите на партията, евродепутатът Ангел Джамбазки и Александър Сиди заедно със симпатизанти на организацията блокираха ул. "Шишман" в София, където е жилището на министър-председателя. 

Пред кооперацията на министър-председателя те опънаха плакати, на които пише "Македония не се продава" и "Оставка". Протестните действия пред дома на Кирил Петков ще прераснат в протест под наслов #НеПредавайМакедония в 12:00 ч. пред парламента, съобщават от пресцентъра на партията.

Джамбазки сподели, че ще изчака Петков, за да го попита за "готвенето национално предателство".

"Чакаме министър-председателя, за да му кажем, че няма да приемем каквото и да е отстъпление за казуса с РСМ. Не нарушаваме нито права, нито интереси, нито лично пространство. Не сме му отишли в спалнята, чакаме го на тротоара", допълни Джамбазки.

"Надявам се, че ще спази заявките от своите предишни изявления, в които казва, че ходи пеша и говори с хората по улиците, и отговаря на въпроси, които му се поставят. Искаме да отговори на въпросите колко позиции има България, искаме да отговори на въпроса как са гарантирани правата на българите в различните предложения, искаме и отговор на това г-жа Чернева продължава ли да прави външна политика или не. Очакваме конкретни отговори, не да шикалкави в типичния си стил", каза още евродепутатът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК