България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Боян Чуков: САЩ вкараха в прегръдка Китай и Русия, Киев и Одеса ще паднат

Обявените санкции реално укрепват позицията на Путин, коментира международният анализатор

25.02.2022 | 08:45 Редактор: Елеонора Танева

Путин години наред даваше знаци, че ако се върви в тази посока, рано или късно ще се стигне до тази "червена линия". Това заяви международният анализатор Боян Чуков в студиото на "България сутрин". 

"Мъдрите американски анализатори предупреждаваха за тази ситуация още през 2008 година. Обясниха, че Украйна е най-червената от всички "червени линии" за Руската федерация. Тогава имаше категорично световно доминиране на САЩ и не слушаха предупрежденията", коментира анализаторът пред Bulgaria ON AIR. 

Той посочи, че първата фаза на операцията е приключила, следва фаза 2 - руснаците ще влязат в Киев, Одеса също ще падне. Чуков коментира и последните изказвания на Байдън и Зеленски.

"В думите на Байдън четем между редовете - "Ние се отказваме от Украйна, ще ви подкрепяме, но американските въоръжени сили няма да се намесват. В последното изказване Зеленски заяви, че иска да говори с Путин и че Украйна може да остане неутрална държава. Той в момента разбра, че е оставен сам", каза Чуков. 

Международният анализатор отбеляза, че обявените санкции срещу Русия реално укрепват позицията на Путин.

"През последните седмици американските медии започват да извеждат Доналд Тръмп на преден план. С тази своя политика САЩ вкараха в обща прегръдка Китай и Руската федерация", коментира Чуков.

И отбеляза внимателната позиция на Китай вчера - избягване на термини като "нахлуване на Русия". 

"По-късно имаше телефонен разговор между Лавров и китайския му колега. Тогава Китай заяви, че ситуацията в Украйна е резултат от действията на САЩ. Сблъсък между геостратегическите проекти на САЩ и Русия", каза още международният анализатор. 

"Китайски кораби навлязоха в териториалните води на Тайван, а китайски хеликоптери навлязоха във въздушното пространство. Не изключвам вероятността Китай да приеме събитията в Украйна като прозорец, в който да реши този териториален проблем", допълни Чуков. 

И добави, че пренареждането в световния ред е факт, започнали са го Китай и Русия.

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
6 rate up comment rate down comment 4
анонимен
преди 2 години
Напълно очевидна пропаганда от известен руски пропагандист.Прочетете повече за пропагандата в българия от Димитър Вацов: https://***.academia.edu/36842826/BG_Logics_of_Propaganda_Part_I_pdf Сигнализирай за неуместен коментар
2
13 rate up comment rate down comment 5
анонимен
преди 2 години
Сериозо ли е от страна на БългаряОнЕр да публикува интервш на член на държавна сигурност???"През 1981 г. Боян Чуков става член на БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва."Огромно разочарование от Вас. Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 2 години
Какъв е този безумно про-руски анализ без грам реалност, базиран на конспиративни теории и deep-states. Имах българия он ер за нешо по професионално от fox news. Сигнализирай за неуместен коментар