Русия настъпва бързо към Киев, обстрелва столицата с крилати или балистични ракети

Украинските въоръжени сили свалиха руски летателен апарат

25.02.2022 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

Втори ден от руската атака в Украйна. През последните часове обект на ракетен удар стана украински граничен пост в Запорожка област. Има информация за жертви.

За по-малко от 24 часа Русия настъпи много бързо към сърцето на страната. Сблъсъци има в покрайнините на столицата Киев, който пострада от взривове тази нощ. Съобщава се за няколко експлозии. 

Украинските въоръжени сили свалиха руски летателен апарат, който при падането си се е врязал в жилищна сграда и я е запалил. Все още не е ясно колко души са били на борда му. 

В профила си в Telegram заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко посочва, че ударите срещу Киев са с крилати или балистични ракети. 

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че трима души са били ранени при падането на отломки от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата, чиито жители в по-голямата си част намериха убежище през нощта в метрото. Летище до Киев е под контрола на руските войски. 

Под контрола на руснаците е и "Чернобил". Американските власти съобщават, че руските сили са взели заложници в атомната електроцентрала.

Над 100 000 души вече напускат Украйна. Някои от тях са по границите със съседни държави. 

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
дсц
преди 2 години
Сърцето на страната е на 70 километра от границата. 24 часа минаха отдавна, в момента са 29 часа и Руснаците още не са навлезли до 50 км от границата в нито едно направление. при загуби от 30 танка, 8 самолета, 6 хеликоптера 1000 единици леко оръжие, 200 ракети, 200 БТР-а, стотици личен състав, десетки пленници. Досега не са завзели ито един значителен град. Най-интересното е, че в донецк и луганск не са налезли и на 10 км. от линията преди нахлуването. Първите 30 часа са пълен провал. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
stanilordw
преди 2 години
невинни хора малки деца плачат от бомбите и умират те санкции Сигнализирай за неуместен коментар