Украйна дава все повече жертви, 57 души са убити при военните удари

100 000 украинци са напуснали домовете си

24.02.2022 | 23:20 Редактор: Теодора Патронова
Украйна дава все повече жертви, 57 души са убити при военните удари

57 души са убити при руското нахлуване в Украйна днес. Ранените са 169, съобщи украинският министър на здравеопазването Олег Ляшко, цитиран от "Ройтерс".

26 души са ранени в Мариупол - пристанищен град в Югоизточна Украйна - при руска бомбардировка там. Ройтерс цитира неназован дипломат, който съобщава за стотици експлозии там.

100 000 украинци са напуснали домовете си заради войната, съобщи говорителка на Върховния комисар на ООН за бежанците. Няколко хиляди са пресекли границите с Молдова и Румъния, за да се спасят от руските атаки. Точният им брой не може да бъде изчислен на този етап, съобщи БНР.

Руски военнотранспортен самолет Ан-26 се е разбил в южната част на Воронежка област, която е на границата с Украйна, съобщават руските информационни агенции. И цитират информация от военните, че причината най-вероятно била техническа повреда. Няма оцелели сред екипажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Володим
преди 2 години
Защо никой от тези хуманисти не са така загрижени и за стотиците и хиляди в Африка умиращи от глад Сигнализирай за неуместен коментар