България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

При 20% ваксинирани няма ефект от "зеления сертификат"

Конспиративни теории са твърденията, че някой насочва пика на вълната към изборите, коментира проф. Георги Михайлов

11.11.2021 | 08:28 Редактор: Елеонора Танева

От днес всеки преболедувал може да изследва нивото си на антитела и да получи "зелен сертификат", ако то е 10 пъти над определената граница. 

"България не е първата държава, в която се издава такъв документ на преболедували. Антителата трябваше да бъдат основание за "зелен сертификат", както се прави в Швейцария, в Австрия. Но беше грешен начинът, по който сертификатът се въведе у нас - от днес за вчера", коментира кандидатът за депутат от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "България сутрин". 

И беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че ефектът на "зеления сертификат" у нас няма да е голям.

"Той е отражение на усилията на държавата срещу Ковид-19. Когато имаш висок процент ваксининарни, може да го въведеш, а при 20% само се създаде голямо напрежение за обществото. У нас много малко тесни специалисти коментират пандемията и начините за справяне с нея. Станахме като във футбола - всички са специалисти по Ковид-19", добави проф. Михайлов.

Кандидатът за депутат определи като конспиративни теории твърденията, че някой насочва пика на вълната към деня на изборите. Той подчерта, че искането на БСП за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров все още е актуално.

"Имаше серия от неудачни последователни действия на МЗ. Има пропуски в борбата с пандемията. Ние още лятото предупредихме Кацаров, че в плана му има неясноти и неразумни неща. БСП отдавна предлага да има болници, специализирани за пациенти с Ковид-19. Изключиха личните лекари със създаването на Ковид зоните, които не са ефективни", посочи социалистът.

Като основен проблем на предстоящите избори проф. Михайлов очерта купения вот. 

"С помощта на МВР беше снижено купуването на гласове при последните избори. Малко странно изглежда сега появата на машини в складове на "Сиела Норма", но в случая малко повече кипи бурята в чаша вода. Подобен тип устройства имат многократни степени на защита и трудно могат да бъдат манипулирани", коментира той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 1
paragraf1
преди 2 години
Така е, първо много закъсняваме с реакция, после избързваме и хоп каша! Сигнализирай за неуместен коментар