България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Премянов: Само БСП се държи адекватно, партийните интереси надделяха

Трябва да има системни партии с ясна идейна ориентация, убеден е той

02.09.2021 | 09:15 Редактор: Тодор Петров

БСП се опита да забави връщането на мандата и спечели време, но въпреки диалогичността на левицата няма да се стигне до формиране на правителство.

"В случая БСП се оказа единствената политическа сила, която се държа адекватно. Не виждам основания да бъде критикувана БСП. Опита да се използва мандата, за да реши проблемите", заяви председателят на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов в "България сутрин".
 

"В минали години, при много по-тежка конфронтация и без стабилизиращи фактори като ЕС, българските политици намериха решения, когато България се нуждаеше от това. Любен Беров беше излъчен с мандата на третата политическа сила. Сегашният дневен ред е много по-сериозен, защото има близки и дългосрочни проблеми. България се топи и си отива, има проблеми с пандемията. Въпрос на политическа и човешка отговорност е да намерят решения, които да бъдат освободени от идеологическа обремененост", изтъкна още той.

По думите му "партийните страсти и интереси надделяха". Премянов смята, че политиците трябва да анализират своето поведение и да видят има ли смисъл да продължават състезанието.

"За да е силна България, трябва да има системни партии с ясна идейна ориентация. Такива декоративни и ситуативни решения за сформиране на партии, които тръгват с идеология: Този е лош, да сменим модела - това не е конструктивен подход. С отрицание не може да се върви напред", каза гостът на Bulgaria ON AIR

Според Премянов има липса на политическа култура и отговорност, по тази причина се е провалил 46-ият парламент. Откъснали са се от реалностите, трябва да контактуват с хората, подчерта той.

"Много е постна политическата програма на голяма част от политическите сили. Защо участваш в политическия живот? За да предложиш решения. Когато си свел идеите си до това да обслужваш външни интереси и поръчки... Как ще решат проблемите с пандемията в защита на гражданите", коментира Премянов.

Той е на мнение, че Румен Радев е фаворит за спечелване на предстоящите президентски избори.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Факт, само това безумно предложение да се дават по 6 бона за второ дете, не знам как може да са толкова прости да го направят! Сигнализирай за неуместен коментар