Заради "фурнаджийски лопати" отиваме на избори: ИТН отряза БСП за 5 минути

Отговорност за провалените шансове за кабинет носят протестните партии, твърдят от ИТН

01.09.2021 | 13:41 Редактор: Жаклина Иванова

Очаквана развръзка около третия кръг преговори за кабинет на БСП. От "Има такъв народ" се срещнаха с БСП за 5 минути и отказаха да участват в управление на левицата.

От БСП не останаха изненадани от позицията на ИТН, че няма да ги подкрепят за кабинета. Левицата заяви, че това е бил последен опит за диалог от тяхна страна.

"Това, че правим тази среща е въпрос на диалогичност и на последен опит за съставяне на кабинет, но и въпрос на отчитане на това, че при първия мандат успяхме да стигнем до политическа декларация, която съдържаше съществените неща за партиите - какво да се прави", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Извървяхме целия път, в който всички партии отказаха да подкрепят предварително нашия проектокабинет. Това ще даде възможност на ГЕРБ и ДПС да бъдат щастливи и да се пробват на нови избори", посочи председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Отговорност за провалените шансове за кабинет, според "Има такъв народ", носят протестните партии.

"Цялата тази фурнаджийска лопата, която представляват другите парти - ние не участваме в това. Ние няма да подкрепим съставяне на кабинет с ваш мандат", каза още Тошко Йорданов, обръщайки се към БСП.

"Надявам се, че "фурнаджийската лопата" не се отнася до БСП. Ние искахме единствено политики и ги постигнахме на онзи етап", категорична бе Нинова.

Двете партии бяха единодушни в едно - че следващият парламент трябва да носи промяната, за която настояваха хората по площадите и пред изборните урни.

Съставянето на редовно правителство изглежда като мисията невъзможна. Все повече вървим към следващи парламентарни избори.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Значи нови избори със сигурност Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Този път ИТН прекали. Аз много се надявах, партиите да се убедините на и да се състави правителство. Всички се надявахме на това!!! Искаме да видим герб и ДПС разгромени и лидерите им на съд, плюс другите крадци, които са в парламента все още. Вече си мисля, че ИТН тайно със крадеца Борисов си играят сценарий. Защо кастрите държавата? Защо разигравате хората?!?!? Кога ще свърши този фарс?? Сигнализирай за неуместен коментар